top of page

FIJNE WORLD STANDARDS DAY!

Het is weer zo ver: vandaag is de internationale dag van de standaarden. Ieder jaar wordt op 14 oktober aandacht besteed aan de duizenden experts die bijdragen aan de ontwikkeling van normen, en dit jaar is dat niet anders.


kop koffie met een koekje

Inmiddels zijn er ruim 20.000  internationale standaarden gepubliceerd, en dat aantal blijft groeien. Onze lezers (en vakbroeders- of zusters) weten het natuurlijk al lang: er gaat geen dag voorbij of je komt in aanraking met zeker één van die normen. Zo zijn er standaarden die handelen over (het testen van) koffie, tandenborstels of fietsen.


Feit is dat normalisatie bijdraagt aan een markt waarin organisaties en hun producten beter op elkaar aansluiten, waardoor (internationale) concurrentie en innovatie worden gestimuleerd. ‘Standards level the playing field’ is dit jaar dan ook het thema.


Overigens zijn wij trots deel uit te maken van de normcommissie, en zo bij te dragen aan de ontwikkeling van de ISO 9001. Wij nemen vandaag in ieder geval een extra koekje bij de koffie. Fijne World Standards Day!

Comments


bottom of page