top of page
iso 9001_edited_edited.jpg

quality

Zeg wat je doet, doe wat je zegt en toon aan dat je doet wat je zegt!

Kwaliteit is in principe een eenvoudig concept. Het betekent simpelweg: producten leveren die voldoen aan de verwachtingen van klanten. Of nog mooier: Producten leveren die niet terug komen aan klanten die wél terug komen.

Er zijn diverse methoden om kwaliteit binnen uw onderneming te garanderen. 

Wij vinden; je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden.

Certificatie- en accreditatienormen

Op het gebied  van specifiek 'kwaliteit' - of zoals tegenwoordig gewoon 'quality' wordt gebruikt - is

ISO 9001 natuurlijk heer en meester. Maar er is meer. Hier onder treft u een opsomming van normen waar u ons gerust voor kunt bellen.

ISO 9001

Moeder aller kwaliteitsnormen. De ISO 9001-norm is een prettig handvat om structuren in de organisatie inzichtelijk te maken of aan te brengen. En als er eenmaal een stevig managementsysteem is opgezet heeft u een mooi instrument in handen om uw product en bedrijfsprocessen te optimaliseren: met een goed en coherent managementsysteem zal namelijk geen verbeterkans meer aan uw neus voorbijgaan.

Help!

ISO 17025

Het fundament voor laboratoriumexcellentie. Deze internationale norm specificeert de algemene vereisten voor de competentie van test- en kalibratielaboratoria. ISO 17025 is cruciaal voor laboratoria die streven naar nauwkeurige, betrouwbare testresultaten en erkenning op internationaal niveau. De norm omvat aspecten als kwaliteitsbeheer, technische bekwaamheid en geldige testmethoden, wat zorgt voor vertrouwen bij klanten en toezichthoudende instanties. Ontdek hier hoe de principes van ISO 17025 uw laboratoriumpraktijken kunnen versterken en bijdragen aan uw reputatie voor kwaliteit en integriteit.

ISO 17020

De Standaard voor Inspectie-excellentie. Deze internationale norm specificeert de criteria voor het functioneren van diverse soorten inspectie-instellingen. Belangrijk voor organisaties die streven naar hoogwaardige inspectiediensten, biedt ISO 17020 richtlijnen voor consistentie, onpartijdigheid en betrouwbare procedures. Het omvat sleutelaspecten zoals onafhankelijkheid, transparantie en een systematische benadering van inspecties, wat leidt tot verhoogd vertrouwen bij klanten en toezichthouders. Ontdek hier hoe ISO 17020 uw inspectieprocessen kan optimaliseren en bijdragen aan uw reputatie voor professionaliteit en kwaliteit.

ISO 17021

De hoeksteen van certificeringskwaliteit. Deze internationale norm specificeert eisen voor instanties die managementsystemen beoordelen en certificeren. ISO 17021 is essentieel voor organisaties die streven naar het leveren van geloofwaardige, transparante en onpartijdige certificeringsdiensten. De norm behandelt elementen zoals onafhankelijkheid, deskundigheid en een consistente toepassing van certificeringsnormen, wat cruciaal is voor het vertrouwen van klanten en belanghebbenden. Ontdek hier hoe ISO 17021 uw certificeringspraktijken kan versterken en uw reputatie voor integriteit en professionaliteit kan verbeteren.

SQAS

Chemische producten vervoeren vergt de nodige expertise. Een minuscule misvatting kan catastrofale gevolgen hebben voor de veiligheid van de vervoerder en de omgeving. Vandaar dat aan het vervoeren van chemicaliën de nodige eisen worden gesteld.

De CEFIC (European Chemical Industry Council) introduceerde hiervoor SQAS (Safety and Quality Assessment System), die in checklijstvorm is opgesteld. We helpen u graag bij het implementeren en verbeteren van uw SQAS-systeem.

IATF 16949

IATF 16949 is dé internationale standaard voor kwaliteitsmanagement in de automobielindustrie. Deze norm is niet alleen een ticket naar wereldwijde erkenning in de automotive sector, maar ook een krachtig instrument voor verbetering. Het richt zich op het verhogen van klanttevredenheid door effectieve systemen voor procesverbetering, preventie van fouten en vermindering van variatie en afval in de toeleveringsketen. Ons team helpt u graag bij het navigeren door de complexe vereisten van IATF 16949, van initiële gap-analyse tot aan de succesvolle certificering. 

bottom of page