top of page

VCU-certificering: voor Veiligheid en Gezondheid

 

VCU staat voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties. Het is speciaal ontwikkeld voor uitzend- en detacheringsbureaus die personeel leveren aan bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico, zoals in de bouw- en industriesector. VCU-certificering laat zien dat uw organisatie zich inzet voor de veiligheid en gezondheid van uitzendkrachten.

Waarom hulp inschakelen?

 

Het behalen van een VCU-certificering vereist een gedegen voorbereiding en kennis van de vereisten. Onze experts kunnen u begeleiden bij het hele proces, van het opstellen van het VG-beheerssysteem (Veiligheid en Gezondheid) tot het succesvol doorstaan van de audit. Met onze ondersteuning kunt u er zeker van zijn dat uw VCU-certificering een weerspiegeling is van uw inzet voor veiligheid en gezondheid.

Onderneem vandaag nog actie

 

Interesse in VCU-certificering voor uw organisatie? Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u kunnen ondersteunen bij het behalen en behouden van uw VCU-certificaat. Samen zorgen we voor een veilige en gezonde werkomgeving voor uw uitzendkrachten.

de voordelen

niet onbelangrijk

  • Verhoogd veiligheidsbewustzijn: Een VCU-certificering verhoogt het veiligheidsbewustzijn bij uw medewerkers, wat kan leiden tot een afname van het verzuimpercentage en het aantal ongevallen.

  • Concurrentievoordeel: Het bezit van een VCU-certificaat en het bijbehorende logo kan uw organisatie een voorsprong geven bij het verwerven van nieuwe opdrachten.

  • Naleving van Arbowet- en regelgeving: Uitzend- en detacheringsbureaus met een VCU-certificering voldoen aan belangrijke arbowet- en regelgeving, wat zorgt voor compliance en vertrouwen.

  • Periodieke onafhankelijke toetsing: Uw organisatie wordt regelmatig onafhankelijk getoetst en draagt zorg voor veiligheid, gezondheid en milieu volgens de VCU-checklist.

bottom of page