top of page

VCA: Veiligheid en gezondheid als prioriteit

 

In de wereld van bouw en techniek is veiligheid geen bijzaak, maar van levensbelang. Daarom is de VCA-certificering zo cruciaal. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is specifiek ontworpen voor bedrijven in de bouw, civiele techniek en andere technische sectoren. Het is meer dan een certificaat; het is een belofte van veiligheid aan uw team en uw klanten.

Wat is VCA en waarom is het belangrijk?

 

VCA certificering bevestigt dat uw bedrijf de veiligheid en gezondheid van werknemers serieus neemt en dat u actief werkt aan het verminderen van ongevallen op de werkplek. Het is een teken van uw toewijding aan veilige werkpraktijken en milieubewustzijn.

Implementatie van VCA

 

De reis naar VCA-certificering kan complex zijn, maar u staat er niet alleen voor. Onze expertise in veiligheidsmanagement kan uw organisatie begeleiden bij elke stap van dit proces. Van de initiële beoordeling tot aan de uiteindelijke certificering, wij staan klaar om ervoor te zorgen dat VCA een integraal onderdeel wordt van uw bedrijfscultuur.

Hulp nodig?

 

Overweegt u VCA-certificering voor uw bedrijf? Wilt u meer weten over hoe wij u kunnen helpen bij het navigeren door de VCA-vereisten? Neem contact met ons op voor een gesprek. Samen kunnen we een veiligere, gezondere en milieubewuste werkomgeving creëren. We hebben er nu al zin in. 

de voordelen

niet onbelangrijk

  • Verbeterde veiligheidscultuur: creëert een omgeving waar veiligheid voorop staat.

  • Minder ongevallen en incidenten: vermindert het aantal werkgerelateerde ongevallen en verbetert de algemene veiligheid.

  • Marktconcurrentie: versterkt uw positie in aanbestedingen, waar VCA vaak een vereiste is.

  • Efficiëntie in veiligheidsbeheer: helpt bij het opzetten van een efficiënt veiligheidsmanagementsysteem.

  • Wettelijke compliance: zorgt ervoor dat uw bedrijf voldoet aan de huidige veiligheidswetgeving.

  • Bewustwording en training: verhoogt het veiligheidsbewustzijn en -vaardigheden onder werknemers.

bottom of page