top of page

NEN 7510

NEN 7510: De standaard voor informatie-beveiliging

in de gezondheids-zorg

NEN 7510 is de Nederlandse norm voor informatiebeveiliging specifiek in de gezondheidszorg. Het is een aanpassing en uitbreiding van de internationale ISO 27001-standaard, toegespitst op de unieke behoeften en uitdagingen in de zorgsector. Deze norm richt zich op het beschermen van patiëntgegevens en het waarborgen van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van die informatie.

Gezondheidszorginstellingen beheren gevoelige patiëntinformatie die goed beveiligd moet zijn tegen datalekken en cyberaanvallen. NEN 7510 helpt bij het opstellen van een gedegen informatiebeveiligingsbeleid dat niet alleen voldoet aan de wettelijke eisen, maar ook het vertrouwen van patiënten en medewerkers versterkt.

Hulp nodig?

 

Onze diensten bieden uitgebreide ondersteuning bij het implementeren van de NEN 7510. Van het uitvoeren van een initiële gap-analyse en risicobeoordeling tot het begeleiden van het gehele certificeringsproces. Wij begrijpen de unieke eisen van de gezondheidszorg en zorgen ervoor dat uw informatiebeveiligingsbeleid niet alleen voldoet aan de NEN 7510, maar ook effectief is in de praktijk.

Onderneem nu actie

Betere bescherming van patiëntgegevens begint hier. Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe wij uw zorginstelling kunnen ondersteunen op weg naar NEN 7510-certificering.

de voordelen

niet onbelangrijk

  • Verhoogde betrouwbaarheid: Toont aan dat uw instelling serieus omgaat met patiëntveiligheid en gegevensbescherming.

  • Risicomanagement: Biedt een systematische aanpak voor het identificeren en verminderen van beveiligingsrisico's.

  • Wettelijke compliance: Verzekert dat uw organisatie voldoet aan de Nederlandse wetgeving op het gebied van patiëntgegevens.

bottom of page