top of page

Concordia Damen

complete overhaul van een KMS

Soms is een systeem toe aan vernieuwing. Dit was het geval bij de beroemde scheepsbouwer uit Werkendam. 

Gevel van Concordia Damen met bedrijfslogo, symboliseert de scheepsbouwexpertise en het engagement voor vernieuwing in hun kwaliteitsmanagementsysteem

Introductie

In het kader van het continu verbeteren van bedrijfsprocessen, besloot Concordia Damen een significante stap gezet in het moderniseren van haar kwaliteitssysteem. Dit project, gericht op het optimaliseren van procedures en het vergroten van efficiëntie, betekende een overgang naar een gebruikvriendelijk systeem, met gebruikmaking van slimme software,  Met dezelfde focus op maatwerk en precisie als in de scheepsbouw, was het essentieel dat het nieuwe systeem zowel overzichtelijk als gebruiksvriendelijk zou zijn. 

Situatieschets

De bestaande documentatie en processen uit het KMS, hoewel functioneel, waren toe aan een update om aan de huidige technologische standaarden te voldoen. Het project begon met een grondige beoordeling en herschrijving van het huidige KMS, gebaseerd op ISO 9001. Dit was nodig om ervoor te zorgen dat de overstap naar de nieuwe software naadloos en effectief zou verlopen.

Vraagstuk

De uitdaging was tweeledig: ten eerste, hoe kunnen bestaande documentatie zodanig herzien worden dat deze beter aansluit bij de werkwijze en ten tweede, hoe kunnen we deze geoptimaliseerde informatie integreren in een nieuw, geavanceerd softwareplatform? Deze vragen vormden de kern van ons project, waarbij het doel was om een systeem te ontwikkelen dat zowel toekomstbestendig als eenvoudig te gebruiken is voor het team.

Oplossing

 

Het project startte met een gedetailleerde analyse en revisie van onze huidige documentatie, gevolgd door de implementatie van deze informatie in een nieuw softwareplatform. Deze software, perfect passend bij de unieke eisen van de scheepsbouwindustrie, combineert geavanceerde data-analyse met een gebruiksvriendelijke interface. Dit maakt het voor Concordia gemakkelijker om de kwaliteit te bewaken en efficiënt te reageren op eventuele issues. Minder tijd nodig voor onderhoud, terwijl de informatie vele malen beter is.

 

Deliverables

Het eindresultaat van dit project omvatte een reeks belangrijke deliverables:

  • Een geüpdatet en gestroomlijnd KMS.

  • Een geïntegreerd softwareplatform (Normity, onthoud die naam!) dat aansluit bij de specifieke behoeften.

  • Een reeks trainingssessies voor medewerkers om hen vertrouwd te maken met het nieuwe systeem.

  • Blij bedrijf.

  • Complimenten van de extern auditor.

bottom of page