top of page

Avans Hogeschool

ISOLAB on tour

Vakgenoten onder elkaar. Benen en problemen op tafel en elkaar helpen. Dat is ons ISOLAB. Meestal bij ons op kantoor. Maar ook op locatie, ‘on tour’. Bijvoorbeeld bij Avans Hogeschool.

Avans Hogeschool gevel met logo - Vertegenwoordigt Avans' focus op onderwijs en ontwikkeling

Introductie

DIF is de facilitaire dienst Avans Hogeschool. Al jaren gecertificeerd tegen ISO 9001. Al jaren met verve onderhouden door kwaliteitsmanager Nancy Duijts.

Situatieschets

Zoals veel kwaliteitscoördinatoren moet Nancy het ‘kwaliteitsgebeuren’ geheel in haar eentje doen. Om haar kennis te verdiepen en te verbreden heeft zij zich aangesloten bij een clubje ISOLABoranten. Allerhande kwaliteitsissues komen ter tafel. Veel spreekt tot de verbeelding, maar sommige dingen moet je toch gewoon even in het echt zien.

Vraagstuk

 

Kan ISOLEASE haar ISOLAB ook naar de locaties van de deelnemers verhuizen?

 

Oplossing

 

Kennisontwikkeling hoeft niet altijd op de klassieke wijze. Liever niet zelfs. ISOLEASE houdt van kennis delen, op een manier die bij de ontvanger past.

 

Zodoende werd de ISOLAB-reeks waar Nancy aan deelnam ‘ISOLAB-on-tour’. Gewoon spontaan. Alle deelnemende organisaties werden een keer bezocht, waarbij een kijkje in de keuken werd gegund aan de mede-ISOlaboranten.

 

Zo werd meegekeken in het managementsysteem van een grote scheepsbouwer, een milieu-incidenten hulpdienst, een metaalrecycling-bedrijf, en uiteraard van de facilitaire dienst van een Hogeschool. Avans Hogeschool uiteraard, waar Nancy – net als de andere deelnemers in hun eigen organisatie – uitgebreid inzicht gaf in de opzet van het managementsysteem. En de vraagstukken waar zij tegen aan loopt. Vraagstukken bijvoorbeeld voortkomend uit certificatie-audits.

 

Zo konden ideeën nu eindelijk eens gedeeld worden met vakgenoten. Die – op locatie – alle tijd konden nemen om daar serieus over mee te denken. Vanuit hun eigen ervaringen. Hun eigen – deels – unieke expertise. Vanuit hun overtuiging dat kennis delen altijd meer oplevert.

 

Deliverables

Een deelname-certificaat. Maar daar is deelname aan ISOLAB vanzelfsprekend niet om begonnen. Wel om ideeën en inspiratie. Tegenwoordig zijn we meer ‘on tour’ dan op ons kantoor.

 

Missie geslaagd.

bottom of page