top of page
iso 9001_edited_edited.jpg

accreditatie

U overweegt een accreditatie? Voor ISO 17020, ISO 17025 of een andere norm? Uitstekend. Het proces begint met het opzetten van een kwaliteitssysteem, afgestemd op de specifieke normeisen. Elke organisatie heeft al een vorm van een kwaliteitssysteem, maar dit moet vaak nog worden afgestemd op de vereisten van de  norm, en getoetst worden door de Raad voor Accreditatie (RvA).

Kwaliteitssysteem?

Een kwaliteitssysteem klinkt technischer en abstracter dan het in werkelijkheid is. In iedere organisatie behoren de mensen – de medewerkers – centraal te staan. Vinden wij.  Zij voeren namelijk de activiteiten uit. Het opzetten van een managementsysteem is niets meer dan het zichtbaar maken van de samenhang tussen de werkzaamheden van medewerkers. De samenwerking in beeld brengen. En dat doen we graag op een manier die het meest bij u past, in plaats van wat wij handig vinden.

Maar eerlijk gezegd is het niet altijd voldoende om het bestaande in beeld te brengen. De meeste organisaties missen stukjes uit de befaamde Deming-cirkel. Deze stukjes worden dan gezamenlijk ontworpen, ontwikkeld en geïmplementeerd om tot een werkend managementsysteem te komen. Dat is namelijk prioriteit 1: een werkend systeem. Een systeem dat handvatten biedt om gestructureerd de kwaliteit van producten en dienstverlening te verbeteren. De overlast voor de omgeving te beperken. Of een prettiger en veiliger werkomgeving te creëren voor de medewerkers.

Dit proces zorgt voor een functionerend kwaliteitssysteem dat niet alleen voldoet aan de normen, maar ook daadwerkelijk waarde toevoegt aan uw organisatie.

Bij accreditatie draait het om het aantonen van competentie, consistentie en betrouwbaarheid in uw processen, volgens de richtlijnen van de RvA. Met een geaccrediteerd systeem kunt u uw commitment aan kwaliteit en betrouwbaarheid tonen, wat een toegevoegde waarde is, met of zonder het officiële accreditatiecertificaat.

bottom of page