top of page

WAT EEN KWALITEITSMANAGEMENTSYSTEEM ÓÓK KAN

We moeten erbij vermelden dat het originele artikel gesponsorde content is en het verhaal een vrij hoog ‘Feelgood / Amerikaanse romcom’-gehalte heeft. Mocht u daar nu geen enkel bezwaar tegen hebben en de wereld graag wat mooier zien dat ze in werkelijkheid is, dan hebben we een verhaal voor u. Het raakt ook nog eens aan ons vakgebied. U blij, wij blij, Liseth blij.


zwart stuur van een Toyota auto

Het verhaal

Het zit namelijk zo: autofabrikant Toyota heeft haar kennis op het gebied van het optimaliseren van (productie)processen ingezet om een ziekenhuis te helpen. Het is misschien geen alledaagse samenwerking, maar wel een samenwerking die voor veel patiënten positieve gevolgen had, waaronder voor het gezicht van het verhaal: ene Liseth.

Toyota staat nu eenmaal bekend om een uiterst efficiënte manier van werken, waarbij de processen tot in de details gefinetuned zijn. Door die kennis toe te passen op de processen in de kliniek, kon ervoor gezorgd worden dat het een en ander daar nu gesmeerd verloopt. Het ingrijpen heeft geresulteerd in een verkorting van de doorlooptijd van patiënten. Daardoor kunnen artsen meer patiënten per dag zien, wat de wachttijden en –rijen behoorlijk ten goede kwam. Een bijkomend gevolg is een stijging van de tevredenheid van werknemers, er hoefde immers niet structureel meer overgewerkt te worden. Iedereen wint.


En wat heeft dat van doen met een kwaliteitsmanagementsysteem?

Zoals we regelmatig bepleiten, werkt een goed en functioneel kwaliteitsmanagementsysteem, bijvoorbeeld conform ISO 9001, als instrument voor uw organisatie en levert het niet alleen een certificaat op dat aan de muur gehangen kan worden. Het is een uitstekende systematiek voor het beter inrichten van de bedrijfsprocessen. Denk bij de voordelen aan het verminderen van faalkosten, het gemotiveerd en competent houden van personeel en het binnenhalen van nieuwe opdrachten.


(Nog) niet het idee dat u alles uit uw managementsysteem haalt, of nog helemaal niet bekend met de materie? We maken u graag wegwijs en zijn slechts een mailtje of telefoontje van u verwijderd.

Comments


bottom of page